Yhdessä yritysten puolesta
14.09.2020 13:00 - 16:00

WEBINAARI: Tulevaisuutta ei voi ennustaa, kassaa voi

Webinaari

Tulevaisuuden ennakointi ja ennustettavuus muuttuvat entistä haasteellisemmiksi.


”Tulevaisuutta ei voi ennustaa, kassaa voi” -koulutus tehostaa johtamista ja seurantaa sekä antaa eväät tarkempaan toiminnan ohjaukseen ennustamista automatisoimalla, ennakoitavuutta lisäämällä ja reaktionopeutta parantamalla.
Koulutuksessa pureudutaan ymmärrykseen siitä, että liiketoimintaan liittyviä kustannuksia jää piiloon ylimmän johdon ihmisiltä, koska osa kustannuksista selviää vain kassavirtalaskelmasta. Kassavirtatuloksen näkökulmalla päästään kiinni prosesseihin, joissa muutoksia tapahtuu. Virallisen tuloslaskelman rivit eivät näitä muutoksia pysty näyttämään.

Koulutuksessa kerrotaan käytännön esimerkkien avulla, miten kassavirtajohtaminen toimii omistajan vastuun, hallituksen vastuun ja toimitus-/toiminnan johtajan vastuun työkaluna. Lisäksi koulutuksessa tulee esille useampia tuoreita tutkimustuloksia siitä, miten johtamisen laatu, hyvä organisaatioilmapiiri ja markkinointi vaikuttavat investointi- ja/tai osinko- sekä lainojen hoitomahdollisuuksiin.

Koulutus on tarkoitettu ensisijaisesti omistajille, toimitusjohtajille ja johtoryhmille.

Miksi osallistua koulutukseen?
1. Näet eturivin paikalta tietoa siitä, miten johtaminen on muuttumassa ja mitä se edellyttää seurannalta ja toiminnan ohjaukselta!
2. Opit kassavirtatuloksien menetelmää, niiden vertailtavuutta sekä eroavaisuuksia virallisiin tuloksiin nähden sekä löydät tapoja hyödyntää näin tuotettua tietoa tehokkaamman johtamisen, seurannan ja toiminnan ohjauksen tukena!
3. Opit ymmärtämään miten lukitsemalla viimeksi toteutunut ”talouskunto” voidaan kurkistaa tulevaan ja pystytään laatimaan jopa automaattinen kassaennuste sekä miten kassanennnusteella pystytään mallintamaan erilaisia tulevaisuuden skenaarioita!
4. Yrityselämän case-esimerkkien avulla saat eväitä investointi-, osinko- ja rahoitushuoltomahdollisuuksien kasvattamiseen!

Asiantuntijana LJK, pääanalyytikko, hallituksen pj, Liike-elämän ja johdon konsultit LJK ry:n jäsen Riku Lehtinen, Strategic Accounting Finland Oy. 

Riku on Suomen kokeneimpiin kuuluva liikkeenjohdon konsultti, erityisalueenaan talousmallinnus. Hän on konsultoinut ja kouluttanut tuhansia yrityksiä ja ihmisiä niin yksityisellä, julkisella kuin kolmannella sektorilla vuodesta 1976 lähtien. Riku on analysoinut neljällä vuosikymmenellä yli 6.000 yksityisen, julkisen ja kolmannen sektorin talousyksikön kassavirtojen käyttäytymistä kaikilta toimialoilta ympäri maailmaa muun muassa johtamisen, markkinoinnin, tuotannon, prosessien, investointien, sopeutusten, erilaisten kannustinjärjestelmien, omistajan vaihdosten, fuusioiden sekä konsernikokonaisuuksien ja niiden osien näkökulmista.

OHJELMA

klo 12.45-13       liittyminen webinaariin

klo 13
Tulevaisuuden ennakointi ja ennustettavuus muuttuvat entistä haasteellisemmiksi
• Yrityksen toiminnassa edellytetään entistä nopeampaa reagointikykyä, reaktionopeutta sekä jatkuvaan muutokseen sopeutumista.
• Miksi kassavirtatulos toimii tukena reagointikyvyn ja reaktionopeuden lisäämisessä

Miten kassavirtatulos lasketaan ja mitä tällä tiedolla tehdään?
• Konsernien, tulosyksiköiden ja kustannuspaikkojen sekä tiimien johtamisen, seurannan ja ohjauksen tehostaminen kassavirtatulosodotusten ja automaattiennusteiden avulla

Tuotannon (toiminnan), markkinoinnin, henkilöstö- ja muiden resurssien näkökulmat?
• Investointien ja toimintavaihtoehtojen simulointi päätösten teon, johtamisen, seurannan ja toiminnan ohjauksen tueksi

klo 16                 webinaari päättyy

Webinaarin ohjeet: Saat ennen tilaisuutta sähköpostiisi ohjeet osallistumisesta. Osallistu omalta koneeltasi. Tarvitset vain nettiyhteyden ja kuulokkeet. Webinaari toteutetaan livenä, voit esittää kysymyksiä sekä osallistua keskusteluun.

Ilmoittautuminen viimeistään 13.9. klo 12.00 mennessä.

Lisätietoja: koulutuspäällikkö Paula Ahokanto, p. 040 455 5617 tai paula.ahokanto(at)hamechamber.fi

Osallistumismaksu: Jäsenetuhinta 280 euroa/henkilö + alv 24% ja normaalihinta 405 euroa/henkilö + alv 24%. Osallistumismaksu laskutetaan tilaisuuden jälkeen. Maksu sisältää kirjallisen materiaalin ja ohjelman mukaiset tarjoilut.

Peruutusehdot: Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tehdystä peruutuksesta perimme puolet osallistumismaksusta. Kaksi päivää ennen tilaisuutta ja sen jälkeen tehdystä peruutuksesta perimme osallistumismaksun kokonaisuudessaan. Mikäli koulutukseen ilmoitettu henkilö on estynyt, voi hänen tilalleen tulla organisaatiosta toinen henkilö.

Pidätämme oikeuden mahdollisiin hinnan- ja ohjelmanmuutoksiin. Koulutuksen järjestämisen ehtona on koulutuskohtaisen vähimmäisosallistujamäärän täyttyminen.

Luonut: Paula Ahokanto | Viimeksi muokattu: 22.06.2020 09:26