Yhdessä yritysten puolesta
04.02.2020 08:45 - 16:00

Tähtäimessä valtamedia - miten viestisi menee läpi

LAHTI, Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuone, Aleksanterinkatu 14

Yritykselläsi on saavutus ja sanoma, mutta miten saat viestisi läpi toimittajan seulasta kun tähtäimessä ovat Kauppalehti, Hesari, Talouselämä, YLE, Etelä-Suomen Sanomat, Hämeen Sanomat…?

Hyvin toimitetut, luetut ja luotetut mediat tarvitsevat uutis- ja juttuaiheita joka päivä. Myös Sinun yrityksestäsi voisi olla juttu valtamediassa, sillä jokaisessa yrityksessä on uutisaiheita.

Myönteisiin mediajuttuihin pääseminen edellyttää tavoitteellisuutta ja suunnitelmallisuutta, kuten kaikki liiketoiminta. Koulutuksemme tarjoaa käytännön ohjeita, miten uutinen etsitään yrityksestä, miten se rakennetaan sanallisesti ja kuvallisesti, miten toimittaja tavoitetaan ja miten mediajulkisuutta hallitaan.

Uutismedian toimittajien kirjoittamissa jutuissa esiintyminen tuo yrityksellenne näkyvyyttä, uskottavuutta ja luotettavuutta. Yksikin juttu voi synnyttää asiakassuhteita, uusia ja odottamattomia avauksia sekä myönteistä julkikuvaa.

Tervetuloa kuulemaan ohjeita, keinoja ja tapoja siihen, millä keinoilla yrityksenne saa myönteistä mediajulkisuutta valtakunnallisesti, alueellisesti tai paikallisesti, ja miten mediaa voi liiketoiminnassa hyödyntää.

Koulutuksen asiantuntijat:

Juha Lappalainen on keskittynyt yritysten ja organisaatioiden ulkoiseen viestintään. Konsultoivana asiantuntijana hän keskittyy yrityksissä useimmiten käytännön tason ongelmakenttiin, joista tärkeimmät ovat tavoitteiden asettaminen, taitojen kehittäminen ja kohdeyleisön avoin kohtaaminen. Pitkä toimittajatausta antaa valmiudet hakea yritysten sisältä mielenkiintoisia ja tärkeitä uutisia. Uutisaiheiden etsiminen puolestaan hyvin usein osoittaa tarpeet viestinnän kehittämiselle. Viestintä Jenka vie ulkoisen viestinnän toimet nimensä mukaisesti hyvään kierteeseen. Lappalaisen motto on opettaa johtajat ja asiantuntijat tulemaan toimeen toimittajien kanssa – kun siinä onnistutaan, myös asiakkaat, yhteistyökumppanit ja suuri yleisö pääsevät asioihin kiinni. www.jenka.fi

Eeva-Stiina Pesonen ltekee yritysten mediaviestintää ja viestintävalmennuksia Viestintä Aviapolis -yrityksessään. Hän tuottaa ja toimittaa myös esimerkiksi Omistajan äänellä-juttusarjaa Kauppalehdelle. Toimiessaan yli 20 vuoden ajan toimittajan ja tuottajan tehtävissä Kauppalehdessä sekä Reutersilla Eeva-Stiina keskittyi muun muassa rahoitukseen, sijoittamiseen, hallitustyöskentelyyn, laatuun ja kansantalouteen. Hänellä on pitkä kokemus MTV3:n pörssikommentaattorina. Koulutukseltaan Eeva-Stiina on VTM Helsingin yliopiston viestinnän koulutusohjelmasta ja hän on kouluttautunut myös henkilökohtaiseksi muutosvalmentajaksi koulutuksissa Helsingissä ja Lontoossa. Suomen Laatuyhdistys myönsi ”Laadun lähettiläs 2018-2019” -nimityksen Eeva-Stiinalle aktiivisesta työstä suomalaisen laadun ja kilpailukyvyn hyväksi.  www.viestiavia.fi

Aikataulu:
Ilmoittautuminen ja aamukahvi
9.00 Koulutus alkaa
11.45 Lounas
13.45 Iltapäiväkahvit
16.00 Kiitos päivästä, koulutus päättyy

Ilmoittautuminen viimeistään ti 28.1.2020.

Lisätietoja: koulutuspäällikkö Paula Ahokanto, p. 040 455 5617 tai paula.ahokanto(at)hamechamber.fi
Osallistumismaksu: Jäsenetuhinta 369 euroa/henkilö + alv 24% ja normaalihinta 489 euroa/henkilö + alv 24%. Osallistumismaksu laskutetaan tilaisuuden jälkeen. Maksu sisältää kirjallisen materiaalin ja ohjelman mukaiset tarjoilut.

Peruutusehdot: Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tehdystä peruutuksesta perimme puolet osallistumismaksusta. Kaksi päivää ennen tilaisuutta ja sen jälkeen tehdystä peruutuksesta perimme osallistumismaksun kokonaisuudessaan. Mikäli koulutukseen ilmoitettu henkilö on estynyt, voi hänen tilalleen tulla organisaatiosta toinen henkilö.

Luonut: Paula Ahokanto | Viimeksi muokattu: 10.01.2020 13:05