Yhdessä yritysten puolesta
12.11.2019 11:00 - 16:00

Päästövähennyskoulutus 2019

LAHTI, Lahden kaupunkiympäristön toimitilat, BW Tower, Askonkatu 2, 8.krs

Tutkimusten mukaan kestävään liiketoimintaan panostavat yritykset saavat kilpailijoihinsa nähden 5–15 vuoden etumatkan. Menestys pohjautuu usein asiakkaiden ja työntekijöiden entistä tiiviimpään sitoutumiseen, markkinoilla erottautumiseen ja resurssien säästämiseen: pienentämällä materiaali- tai lämpöhukkaa sekä vähentämällä energian ja polttoaineen kulutusta syntyy kustannussäästöjä ja päästöt vähenevät.


Suomalaiset yritykset voivat olla vastuullisuuden suunnannäyttäjiä maailmassa ja tavoitteena on, että suomalaiset yritykset ovat hiilineutraaleja vuoteen 2035 tai viimeistään vuoteen 2040 mennessä.
Miten voit tunnistaa yrityksesi päästölähteet ja kuinka voit laskea yrityksesi hiilijalanjäljen? Miten voit laatia tiekartan päästöjen vähentämiseksi? Entä kuinka kohdistat päästövähennystoimenpiteet oikeisiin ja vaikuttaviin kohteisiin? Keskuskauppakamari tukee yrityksiä järjestämällä syksyllä 2019 päästövähennys-koulutuksia, joissa tarjotaan käytännönläheisiä työkaluja päästöjen laskentaan, vähentämiseen ja kompensointiin.


Päästövähennyksissä keskitytään aluksi yritysten oman toiminnan, logistiikan ja energiankulutuksen aiheuttamiin päästöihin. Kouluttajina toimivat Gaia Consultingin asiantuntijat. Gaialla on laaja kokemus ilmastovaikutusten arvioimisesta, päästövähennysten suunnittelusta ja ilmastoneutraalisuuden saavuttamisesta.
Koulutus on suunnattu yritysjohdolle, tuotanto- ja ympäristövastaaville sekä vastuullisuudesta kiinnostuneille. Koulutuksesta hyötyvät myös yritysten markkinointi-, brändi- ja myyntivastaavat.

Ohjelma


11.00 Ilmoittautuminen ja lounas

12.00 Koulutus alkaa

Tilaisuuden avaus ja kauppakamarin puheenvuoro

Esimerkkiyrityksen tarina

Johdanto yritysten ilmastopäästöihin – miksi vähentää päästöjä ja asettaa ilmastotavoitteita?
Päästölaskennan perusteet ja standardit
• GHG Protocol -standardin käyttö hiilijalanjäljen laskennassa
• Esimerkkejä tyypillisistä päästöjakaumista yrityksissä
Päästötiedon raportointi
Päästöjen vähentämisen mahdollisuudet yrityksissä
Miten luodaan tiekartta hiilineutraalisuuteen?
Päästöjen kompensointi osana hiilineutraalisuutta

14.00 Kahvitauko

14.15 Työpajat
• päästöjen laskenta
• päästötiedon raportointi
• päästöjen vähentäminen ja hiilineutraalisuus
• päästöjen kompensointi
Työpajaosuuden purku ja keskustelu työn tuloksista

15.45 Koulutuksen yhteenveto ja päätös

Koulutukseen liittyy lyhyt ennakkokysely, jonka täytät ilmoittautumisen yhteydessä. Yrityksesi vastaukset huomioidaan koulutuksen sisällössä.

ILMOITTAUDU


Osallistumismaksu
Kauppakamarin jäsenyrityksille 550 € + alv 24 % / osallistuja
Normaalihinta 650 € + alv 24 % / osallistuja

Peruutusehdot: Kuluton peruutus on mahdollinen viimeistään seitsemän vuorokautta ennen tilaisuutta. Mikäli peruutus tapahtuu myöhemmin kuin seitsemän vuorokautta ennen tilaisuutta, veloitetaan koko seminaarin hinta.

Luonut: Paula Ahokanto | Viimeksi muokattu: 26.09.2019 14:07