Yhdessä yritysten puolesta

Metallisorvaamo Veijalainen Oy

Metallisorvaamo Veijalainen Oy

"Työ opettaa tekijänsä"

Perinteikkäällä perheyrityksellä Metallisorvaamo Veijalainen Oy:llä on ollut harjoittelijoita läpi yrityksen kolmekymmenvuotisen historian. Nykyisin harjoittelijat tulevat Ammattiopisto Tavastian metallipuolelta.

"2010 lamataitteessa meillä ei ollut harjoittelijoita, koska omat pojat olivat lomautettuina ne vuodet. Mutta muuten on aina tasaisesti otettu yhtä ja kahta opiskelijaa harjoitteluun. Ja tälläkin hetkellä meillä on kaksi harjoittelijaa", Metallisorvaamo Veijalainen Oy:n talous- ja hallintojohtaja Matleena Veijalainen kertoo.

Harjoittelusta vakituinen työpaikka

Metallisorvaamo Veijalaisella on paljon hyviä kokemuksia työharjoittelijoista. Parhaimmiksi voidaan mainita tapaukset, joissa opiskelijat ovat suorittaneet harjoitteluja ja niiden kautta päässeet kesätöihin ja kesätöistä vielä jatkaneet valmistumisen jälkeen määräaikaisena tai vakituisena sorvaamon palkkalistoilla.

"2010 meille tuli kaksi kaveria vakinaiseksi koneistamon puolelle. He olivat jo Tavastian ensimmäisestä luokasta harjoittelussa ja kesätöissä. Pojat tulivat seuraaviksikin kesiksi töihin ja kolmannella luokalla he tekivät koulun kolmen kuukauden harjoittelupätkän meillä ja valmistuivat toukokuussa.  Kaverukset jatkoivat heinäkuun puoliväliin asti töissä, kunnes kutsui armeijan vihreät. Kun pojat lähtivät armeijaan, niin me teimme heille työsopimukset valmiiksi. Intin päätyttyä heitä odotti heti vakituinen työpaikka", Veijalainen kuvaa erästä harjoittelijakokemusta.

Työ opettaa tekijäänsä

Uudelta työntekijältä ei oleteta osaamista, mutta sitäkin suurempi merkitys on oma-aloitteisuudella ja ahkeruudella.

"Isot nippusahamme ovat sellaisia laitteita, joiden käyttöön ei ole koulutusta. Tavastialla ei valmistuta suoraan nippusahan käyttäjäksi, tai sahuriksi, vaan työ opettaa tekijänsä. Meidän koneistamossamme on sorveja ja työstökeskuksia, joiden käyttöä Tavastiassa opetetaan. Me emme kuitenkaan oleta, että uudet tekijät osaavat käyttää koneita koulun oppien perusteella. Uusi henkilö perehdytetään aina", Veijalainen toteaa.

Metallisorvaamo Veijalainen Oy:ssä kaivataan harjoittelijalta vastuullisuutta ja maalaisjärjen käyttöä. Työyhteisö on pieni, eikä työnjohtajia ole. Jokainen on itse vastuussa valmistamansa tuotteen laadusta ja siihen liittyvän riittävän dokumentoinnin tuottamisesta.

Harjoittelun tulee vastata koulutusta

Metallisorvaamo Veijalainen Oy:n harjoittelijat tulevat pääsääntöisesti toiselta asteelta. Työ on fyysisesti raskasta alaikäisille peruskoululaisille, joten TET-harjoittelijoita ei ole vuosiin ollut yrityksessä. Se ei palvele yritystä eikä harjoittelijaa. Metallisorvaamo Veijalaisella halutaan tarjota opiskelijalle koulutusta vastaavaa harjoittelutyötä ja pitää huolta työturvallisuudesta ja ergonomiasta. Ammattikorkeakoululaisten palveluille Metallisorvaamo Veijalaisella voisi lähitulevaisuudessa olla tarvetta: "Meillä voisi olla tarjota opinnäytetyöaihetta ammattikorkeakoululaisille. Meillä on uudistuksia tiedossa. Sen puolesta esimerkiksi markkinoinnin opiskelijoille voisi olla ensi syksynä mahdollisuus haastattelevaan opinnäytetyöhön, jolla kartoitetaan alueen tarpeita ja markkinointikanavia", Veijalainen vinkkaa.

(3/2014)

http://www.msv.fi/