Yhdessä yritysten puolesta
30.07.2020 14:20

Korona-infoa ja hyödyllisiä linkkejä yrityksille - Lataa myös ilmaiseksi Vireyskirja

Päivitetty 30.7.2020

Hämeen kauppakamarissa on varauduttu toimenpiteisiin globaalin koronatilanteen takia. Kaikki vientiyritysten tarvitsemat ulkomaankaupan asiakirjat pyritään hoitamaan keskeytyksettä. Siirrämme kevään koulutustilaisuuksia ja valiokuntakokouksia sekä hyödynnämme etäyhteyksiä. Lue lisää

Hämeen kauppakamari ja Hämeen Hallituspartnerit ry tarjoavat keskusteluapua ja jäsenistönsä asiantuntemuksen alueen yritysten käyttöön koronakriisin aiheuttamissa haasteissa. Maksutonta kriisineuvontaa yrityksille! >>>

Hämeen kauppakamarin verkkolehdessä julkaistaan luotettavia ja ajankohtaisia uutisia sekä asiantuntija- ja lakiartikkeleita. Tilaa verkkolehden uutiset sähköpostiisi ilmaiseksi tästä linkistä.  

>>> Lataa verkkolehdestä ilmaiseksi myös Vireyskirja

 

YRITYSTEN LIIKETOIMINNAN JATKUVUUS JA TYÖPAIKAT TURVATTAVA

Yritysten liiketoiminnan jatkuvuus on turvattava yli koronaviruspandemian aiheuttaman vakavan kriisin. Usea elinkelpoinen yritys kärsii väliaikaisesta kassavirran tyrehtymisestä, joka vaarantaa yrityksen liiketoiminnan jatkuvuuden. Äkillinen kysynnän romahtaminen on ajanut erityisesti palvelualan yrityksiä ahdinkoon ja romahduttanut tuotantoa eri yrityksissä. Erityisen voimakkaasti vaikutukset osuvat pk-yrityksiin.

Koronaviruksen aiheuttama kysyntälama menee lopulta ohi. Vakavat taloudelliset vaikutukset voivat kuitenkin jatkua pitkään, jos välittömiin toimenpiteisiin ei ryhdytä. Elinkelpoiset yritykset ja niiden synnyttämät työpaikat on turvattava. Elinkeinoelämän toiminnot on normalisoitava mahdollisimman nopeasti ja taloudelliset tappiot, jotka vaikuttavat laajasti koko yhteiskuntaan, on minimoitava.

Yritysten käyttöpääomia on turvattava välittömillä ja monipuolisilla toimenpiteillä ja joustoilla, jotka kohdistuvat rahoitukseen, verojen ja muiden työnantajamaksujen maksuun sekä työlainsäädäntöön.

Hyödyllisiä linkkejä:

Lue lisää Keskuskauppakamarin sivuilta

Tietoa rahoituksesta:


(30.7.2020 Lisätty: Keskuskauppakamarin koronasyksyn vinkit työpaikalle – Suunnittelu on kaiken A ja O )

Luonut: Paivi Pulkki | Viimeksi muokattu: 17.03.2020 13:36