Yhdessä yritysten puolesta

Kemppi Oy

Yritys-oppilaitosyhteistyöllä teknologiateollisuuden mahdollisuudet esiin

"Yritämme katsoa pidemmälle tulevaisuuteen: pitää olla paljon verkkoja vesillä, että saamme hyviä työntekijöitä jatkossakin"

Kemppi Oy:n henkilöstöohjaaja Jukka Mandelin tekee yhteistyötä kaikkien koulutusasteiden kanssa: Peruskoululaiset ja lukiolaiset pääsevät yritykseen vierailemaan, ja Kempillä on oma kummiluokkakin. Koulutuskeskus Salpauksen opiskelijoita on jatkuvasti työssäoppimassa ja Lahden ammattikorkeakoulun opiskelijoita harjoittelujaksoilla. Myös opettajat voivat hakeutua Kempille opetetiin tai opettajan työelämäjaksoille.

– Oppilaitosyhteistyöllä haluamme levittää tietoa teknologiateollisuuden mahdollisuuksista. Teknologiateollisuudessa on paljon enemmän ammatteja kuin usein ajatellaan. Yritämme katsoa pidemmälle tulevaisuuteen: pitää olla paljon verkkoja vesillä, että saamme hyviä työntekijöitä jatkossakin, sanoo Mandelin.

Koulutuskeskus Salpauksen opiskelijoita on Kempillä työssäoppimassa kymmenkunta vuodessa. Kemppi ja Salpaus ovat suunnitelleet myös omaa Kemppi-luokkaa, jonka opiskelijat voisivat suorittaa kaikki työssäoppimisjaksonsa Kempillä.

Jukka Mandelin

– Työssäoppijat tuovat uutta, nuorta verta ja lisää eloa tähän organisaatioon.

Työssäoppijat tarvitsevat ohjausta, joten noin 30 kemppiläistä on käynyt Koulutuskeskus Salpauksen järjestämän työpaikkaohjaajakoulutuksen.

– Työntekijämme ovat ylpeitä omasta ammattitaidostaan ja haluavat jakaa osaamistaan. Koska meillä on koulutetut työpaikkaohjaajat, saamme myös jatkuvasti työssäoppijoita. Jatkuvuus on tärkeää.

Kemppi on kaarihitsauslaitevalmistaja ja tuottavan hitsauksen ratkaisuntarjoaja. Kempillä on noin 640 työntekijää, joista 170 toimii ulkomailla. Pääkonttori, tuotekehitys- ja innovaatiotoiminnot sekä päätuotantolaitokset sijaitsevat Lahden alueella.  

Kemppi Oy

http://www.kemppi.com/