Yhdessä yritysten puolesta

Eilakaisla

Eilakaisla ja harjoittelijan oppimispolku

"Meillä rakennetaan harjoittelijalle oppimispolku, jossa hän pääsee harjoittelemaan juuri niitä asioita, mitä tulevassa ammatissaan tulee tarvitsemaan"

Eilakaislaan on harjoittelijoita tullut Lahden ammattikorkeakoulusta, mutta myös työvoimatoimiston työelämävalmennuksen kautta. Harjoittelujaksot ovat kestoiltaan olleet n. 5 – 6 kk. Lahden ammattikorkeakoulusta tulleet harjoittelijat ovat olleet pääasiassa tradenomiopiskelijoita, opintosuuntautumisena on yleensä ollut johtaminen ja viestintä.

- Opiskelijat ovat harjoittelujaksoilla tehneet ihan oikeita töitä yleisien toimistorutiinien lisäksi. He ovat olleet mukana mm. rekrytointiprosessissamme, jossa heidän työtehtävänään on ollut vastata hakijoiden haastatteluun kutsumisesta, työsuhteen syntymiseen liittyvistä rutiinitoimenpiteistä, tapahtumien järjestelyistä, asiakkaiden ohjaamisesta tiloissamme ja työnhakukyselyihin vastaamisesta, kertoo aluepäällikkö Virpi Kumpulainen Eilakaisla Oy:stä.

- Perehdytys menee samoin kuten työnhakijoilla, mutta hieman kevyemmällä mallilla. Meillä on työpiste ja työvälineet olemassa ja tietojärjestelmä tukee prosessejamme, Kumpulainen kertoo. – Yhteistyö opiskelijoiden kanssa vaihtelee, mutta niin se pitää ollakin. Meillä rakennetaan harjoittelijalle oppimispolku, jossa hän pääsee harjoittelemaan juuri niitä asioita, mitä tulevassa ammatissaan tulee tarvitsemaan.

Virpi Kumpulainen toimii työpaikkaohjaajana, mutta työtehtäviä antavat myös työntekijät. Harjoittelija saattaa palvella meillä useampaa yksikköä ja käydä välillä esim. toisessa kaupungissa tekemässä jotain työtehtävää. Harjoittelija saattaa päätyä myös tilanteeseen, että hän perehdyttää itse toista harjoittelijaa eli opettelee myös perehdyttämistä tai arjen asioiden johtamista.

- Opettajan kanssa yhteistyötä on yleensä ollut hyvin vähän ja heidän kanssaan tulisikin lisää tietoa opintojen sisällöstä ja siitä mitä asioita voidaan harjoittelijalta edellyttää. Nyt olemme tehneet muutamia opinnäytetyöhön liittyviä tapaamisia, jossa käydään läpi kolmikannassa opiskelijan tehtäviä ja opintoja.

www.eilakaisla.fi