Yhdessä yritysten puolesta

Ajankohtaista

 

Uutiset

31.03.2020 15:46
Lähes kaksi kolmasosaa kauppakamarien kyselyyn vastanneista liki 3400 yrityksestä aikoo lomauttaa tai irtisanoa työntekijöitään koko Suomessa. ”Hämeessä kyselyyn vastanneista yrityksistä 32 prosenttia kertoi, että konkurssin riski on kasvanut merkittävästi koronaviruksen aiheuttaman tilanteen takia. Hallituksen ensiarvoisena tehtävänä on turvata niiden yritysten rahoitus, jotka olivat taloudellisesti kunnossa jo ennen poikkeustilannetta”, toteaa Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen.
18.03.2020 15:42
Koronavirus on nyt muuttanut radikaalisti arkeamme. Se vaikuttaa vielä pitkään itse kuhunkin, Suomen talouteen ja erityisesti kansainväliseen kauppaan. Poikkeuksellisessa oloissa itse kunkin täytyy yrittää hyödyntää ja tarjota osaamistaan yhteiseksi hyväksi ja päälle kaatuvien haasteiden hoitamiseen. Tässä lyhyt päivitys, miten Kansainvälinen kauppakamari ICC, kahdenväliset kauppamarit ml Finncham, Keskuskauppakamari ja kauppakamarit eri tavoin tällä hetkellä voivat olla avuksi.
18.03.2020 11:43
Hämeestä kauppakamarien kyselyyn vastanneista yrityksestä 26 prosenttia kokee, että konkurssin riski on kasvanut merkittävästi koronavirusepidemian takia. Toisin kuin koko maan tuloksissa, yli puolet hämäläisyrityksistä ei kuitenkaan odota lomauttavan tai irtisanovan henkilökuntaa seuraavan kahden kuukauden aikana. ”Tilanne on vakava, mutta keskimääräisesti Hämeessä ollaan piirun verran luottavaisempia kuin muualla Suomessa”, kertoo Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen.
16.03.2020 14:46
Hämeen kauppakamarissa on varauduttu toimenpiteisiin globaalin koronatilanteen takia. ”Kaikki vientiyritysten tarvitsemat ulkomaankaupan asiakirjat pyritään hoitamaan keskeytyksettä. Siirrämme kevään koulutustilaisuuksia ja valiokuntakokouksia sekä hyödynnämme etäyhteyksiä”, kertoo Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen.
12.03.2020 13:03
Keskuskauppakamari julkaisi tänään omat päivitetyt suosituksensa yritysten ja organisaatioiden toimintamalleiksi koronaviruksen aiheuttamien huolien ja poikkeuksellisen tilanteen johdosta. Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Juho Romakkaniemi kuitenkin painottaa, että yrityksissä ja organisaatioissa on mietittävä sen ohella, mitä ei saa tai voi tehdä, myös ja varsinkin sitä, mikä pitää ja miten voidaan tehdä poikkeusoloissa.
06.03.2020 12:50
Suomessa on kansainvälisesti vertaillen korkea verokiila, eli palkasta perittävien verojen ja maksujen yhteismäärä on suuri suhteessa palkkaan. Keskuskauppakamari päivitti viime vuonna julkaistun laskurin, jolla jokainen voi tarkastella omaa verokiilaansa.
05.03.2020 13:33
Koronaviruksen leviäminen herättää monenlaisia kysymyksiä ja ohjeistuksen tarvetta työpaikoilla. Tähän tiedotteeseen on koottu muutamia huomioon otettavia asioita.