Yhdessä yritysten puolesta
26.05.2020 09:00 - 15:00

ETÄKOULUTUS: Tilinpäätöksen tulkinta

Etäkoulutus

HUOM! Tämä koulutus toteutetaan etäyhteyksin. Koulutukseen ilmoittautuneet saavat tarkemmat ohjeet osallistumiseen lähempänä ajankohtaa.

Tilinpäätöksen ymmärtäminen sekä yhtiön taloudellisen tilanteen analysointi varsinkin nykyisessä markkinatilanteessa on tärkeää niin yrittäjille, rahoitusalan sekä juridiikan ammattilaisille, yrityksen taloudesta vastaaville ammattilaisille kuin myös operatiivisesta liiketoiminnasta vastaaville esimiehille. Tilinpäätöksen tulkinnalla ja yhtiön taloudellisen tilanteen analyysilla on merkittävä asema, kun yhtiö tekee liiketoiminnan kannalta olennaisia pitkän tähtäimen ratkaisuja tai yritystä ollaan esimerkiksi myymässä ulkopuoliselle ostajataholle.

Yrityksen taloudellisen tilanteen arviointi muodostuu niin tuloslaskelman, taseen, rahoituslaskelman kuin liitetietojen läpikäynnistä ja niiden sisäistämisestä. Lisäksi toimintakertomus täydentää edellä mainittuja taseen sisältämiä tietoja. Näiden lisäksi yrityksen toimintaa kuvaavat tunnusluvut antavat syvällisempää tietoa tärkeimmistä yhtiön tunnusluvuista eli kannattavuudesta, vakavaraisuudesta ja maksuvalmiudesta. Koulutuspäivässä käsitellään kaikkia edellä mainittuja asioita käytännön läheisesti ja olennaisimpiin seikkoihin painottuen.

Sisältö

Yrityksen tuloslaskelma ja tase sekä liitetiedot

  • Mitkä ovat tuloslaskelman tärkeät elementit ja miten se kertoo kannattavuudesta
  • Taseen analysointi ja taseen sisältämien erien ymmärtäminen
  • Miten taseen perusteella analysoidaan maksuvalmiutta ja vakavaraisuutta
  • Esimerkkiyrityksen tuloslaskelman, taseen ja rahoituslaskelman läpikäynti
  • Yhtiön oman pääoman merkitys niin kirjanpidon kuin verotuksen kannalta
  • Yhtiön liitetiedot ja niiden sisältämä informaatio

Toimintakertomus ja rahoituslaskelma

  • Toimintakertomuksen ja rahoituslaskelman laatimisvelvollisuus
  • Mitä rahoituslaskelma kertoo ja mitä sen perusteella voi arvioida yhtiön taloudellisesta tilanteesta

Yrityksen taloudelliset tunnusluvut ja maksuvalmiuslaskelma

  • Käydään läpi yhtiön yleisimmät tunnusluvut ja niiden merkitys
  • Maksuvalmiuslaskelman laatiminen ja sen merkitys yritystoiminnan kehittämisen kannalta
Kouluttajana toimii Henry Kampman, KHT, joka toimii perustajaosakkaana Revisium Oy:ssä. Hänellä on pitkäaikainen kokemus tilinpäätöksiin ja niiden liittyvien kysymysten kouluttamisesta. Lisäksi aikaisemmassa työssään hän on toiminut taloushallinnon johtotehtävissä.  Kouluttajan saamissa palautteiden perusteella koulutustilaisuudet ovat olleet erittäin käytännön läheisiä, ajankohtaisiin asioihin keskittyviä ja korkealaatuisia.

Ilmoittautuminen viimeistään ti 19.5.2020.

Koulutuksen toteuttavat yhdessä Hämeen kauppakamari ja Tampereen kauppakamari.

Lisätietoja: koulutuspäällikkö Paula Ahokanto, p. 040 455 5617 tai paula.ahokanto(at)hamechamber.fi

Osallistumismaksu: Jäsenetuhinta 324 euroa/henkilö + alv 24% ja normaalihinta 440 euroa/henkilö + alv 24%. Hinta sisältää koulutuksen ja materiaalin. Osallistumismaksu laskutetaan tilaisuuden jälkeen. 

Peruutusehdot: Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tehdystä peruutuksesta perimme puolet osallistumismaksusta. Kaksi päivää ennen tilaisuutta ja sen jälkeen tehdystä peruutuksesta perimme osallistumismaksun kokonaisuudessaan. Mikäli koulutukseen ilmoitettu henkilö on estynyt, voi hänen tilalleen tulla organisaatiosta toinen henkilö.

Luonut: Paula Ahokanto | Viimeksi muokattu: 03.04.2020 10:07