Yhdessä yritysten puolesta
06.11.2013 15:48

Yritykset Hämeessä: Palveluyritysten arviot varovaisia

Myynti lisääntyi lievästi kolmannella neljänneksellä ja sen ennakoidaan kasvavan hieman myös vuoden lopulla. Henkilökunnan määrän ja kannattavuuden arvioidaan pysyvän ennallaan. 

”Yleinen taloustilanne vaikuttaa toimintaamme, myöntää Mitron Oy:n hallituksen jäsen Juha Siitonen. ”Tilauksia on kyllä saatu sisään. Kaupat ja toimitukset ovat kuitenkin pitkäkestoisia, joten positiiviset vaikutuksetkin tulevat vähitellen. Näkymät ovat kuitenkin kirkastumassa.” 

Teollisuudessa ja rakentamisessa selvästi heikommat näkymät

Teollisuuden ja rakentamisen suhdannetilanne oli Hämeessä lokakuussa selvästi tavanomaista heikompi. Suhdanneodotukset vaimentuivat lievästi kesän lopulla ja syksyn alussa. Heikkenemistä odotti lokakuussa 19 % vastaajista ja kahdeksan prosenttia ennakoi paranemista. Hämäläisyritysten odotukset ovat lähellä koko maan keskiarvoa. 

Tuotanto väheni hieman kesän lopulla ja syksyn alussa. Tuotantomäärät vähentynevät edelleen vuoden lopulla, mutta tuotannon odotetaan kääntyvän loivaan nousuun ensi vuoden alussa. 

Tilauskannat olivat lokakuussa melko yleisesti normaalia ohuemmat ja valmistuotevarastot ovat kasvaneet lievästi tavallista suuremmiksi. 

”Tilausten saanti on hiljentynyt. Näkymät ovat hyvin kaksijakoiset, toisilla asiakkailla on kauppaa ja toisilla ei”, toteaa SEW-Eurodrive Oy:n toimitusjohtaja Hans Martens. ”Tilauskantaa on syöty ja uutta tulee nihkeästi”. 

”Erikoistuotteet vientiin menevät hyvin kaupaksi, vaikka Suomessa myynti takkuaa”, kertoo Wiitta Oy:n toimitusjohtaja Wille Viittanen.

Yritykset vähensivät henkilökuntaa syksyn lähestyessä ja työvoimaa supistettaneen myös vuoden lopulla. Kannattavuus oli vuoden takaista heikompi ja kannattavuus hiipunee loppuvuoden aikanakin. 

Lisätietoja:
Mitron Oy:n hallituksen jäsen Juha Siitonen, puh. 010 8431400
SEW-Eurodrive Oy:n toimitusjohtaja Hans Martens, puh. 0201 589 278
Wiitta Oy:n toimitusjohtaja Wille Viittanen, puh. 040 5818 958
Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Kirsi Aaltio, puh. 044 330 4013
EK:n johtaja Jussi Mustonen, puh. 040 507 7262 

Barometrijulkaisu ja tiedotteet ovat luettavissa EK:n verkkosivuilla osoitteessa www.ek.fi

Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n Suhdannebarometri julkaistaan neljä kertaa vuodessa yhteistyössä alueellisten kauppakamarien kanssa. Kyselyä on tehty säännöllisesti vuodesta 1966 lähtien. Se on osa Euroopan komission suhdannetiedustelujärjestelmää, jota EU rahoittaa osittain. Lokakuussa 2013 tehtyyn tiedusteluun vastasi 1051 yritystä, jotka työllistävät Suomessa 250 000 henkilöä. 

Hämeen kauppakamarin tehtävänä on edistää yritysten toimintaedellytyksiä ja vaikuttaa yhteiskunnalliseen päätöksentekoon yritysten kilpailukyvyn turvaamiseksi. Lisäksi Hämeen kauppakamari edistää alueensa yritysten verkostoitumista ja yhteistyötä sekä tarjoaa jäsenilleen tietoa, palveluja ja kontakteja. Hämeen kauppakamarin toiminta-alueeseen kuuluvat Päijät-Hämeen maakunta, Kanta-Hämeen maakunnasta Hämeenlinnan ja Forssan seutukunnat sekä Keski-Suomesta Kuhmoinen.

Luonut: Anonymous | Viimeksi muokattu: 27.11.2014 07:33