Yhdessä yritysten puolesta
07.02.2018 08:45 - 12:00

Työntekijöiden ja -hakijoiden henkilötiedot - EU:n uuden tietosuoja-asetuksen vaatimukset

LAHTI, Scandic Lahti, Vesijärvenkatu 1

EU:n uuden tietosuoja-asetuksen vaatimuksia on noudatettava 25.5.2018 lukien ja samalla tietosuojavaatimukset tiukentuvat. Tietosuoja-asetus koskee kaikkea henkilötietojen käsittelyä. Henkilötietojen käsittelyyn liittyvät lakisääteiset velvoitteet kattavat koko työsuhteen elinkaaren rekrytoinnista työsuhteen päättämiseen. Työsuhteen kanssa rinnan kulkee näin henkilötiedon elinkaari henkilötiedon hallinnoinnin suunnittelusta, sen ylläpitoon ja käsittelyn päättymiseen

Tässä koulutustilaisuudessa käymme yhdessä läpi tietosuoja-asetuksen uusia vaatimuksia HR:n näkökulmasta ja sitä, miten henkilötietoja tulee käsitellä työsuhteen elinkaaren eri vaiheissa. Keskeinen kysymys on se, miten organisaation tulisi valmistautua tietosuoja-asetukseen. Lisäksi selvennämme muun muassa sitä, millaisia toimia työnantajan taholta edellyttävät rekisteröidyn oikeudet sekä henkilötietojen käsittely rekrytointitilanteessa. Tarkennamme myös, millaiset ovat eri tahojen (rekisterinpitäjän, käsittelijän) velvollisuudet ja vastuut esimerkiksi palkkahallinnon tai HR-järjestelmän ulkoistustilanteissa.

 

Kouluttajana toimii lakimies Sari Koskela lakipalveluyritys Fondiasta. Hän on kansainvälisesti kokenut yritysjuristi, jonka erityisosaamista ovat tietosuoja- ja työoikeudelliset asiat. Hän on vetänyt erilaisia kehitys- ja koulutushankkeita. Hän on selkeä ja käytännönläheinen, koulutuksen ja kehittämisen moniottelija sinun palveluksessasi. 

SISÄLTÖ

  • Tietosuojan eri alueet ja keskeiset käsitteet
  • Tietosuoja-asetus (”GDPR”) ja sen vaatimukset HR:n näkökulmasta

- Rekisteröidyn/Työntekijän oikeudet 
- Henkilötiedon elinkaari ja valmistautuminen asetukseen

  • Henkilötietojen käsittelyn ulkoistustilanteet ja käsittelijän asema
  • Tietosuojan laiminlyönti - vastuut ja velvoitteet
  • Case henkilötietojen käsittely rekrytointitilanteessa

 

Ilmoittautuminen viimeistään keskiviikkona 31.1.2018.

Lisätietoja: koulutuspäällikkö Paula Ahokanto, p. 040 455 5617tai paula.ahokanto(at)hamechamber.fi

Osallistumismaksu: Jäsenetuhinta 269 euroa/henkilö + alv 24% ja normaalihinta 369 euroa/henkilö + alv 24%. Osallistumismaksu laskutetaan tilaisuuden jälkeen. Maksu sisältää kirjallisen materiaalin ja ohjelman mukaiset tarjoilut.

Peruutusehdot: Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tehdystä peruutuksesta perimme puolet osallistumismaksusta. Kaksi päivää ennen tilaisuutta ja sen jälkeen tehdystä peruutuksesta perimme osallistumismaksun kokonaisuudessaan. Mikäli koulutukseen ilmoitettu henkilö on estynyt, voi hänen tilalleen tulla organisaatiosta toinen henkilö.

Luonut: Paula Ahokanto | Viimeksi muokattu: 22.01.2018 14:10