Yhdessä yritysten puolesta
04.04.2019 08:45 - 12:00

Tietosuoja 2019 - Mitä nyt?

HÄMEENLINNA, Sokos Hotel Vaakuna, Possentie 7

Tietosuoja ja yksityisyyden suoja ovat digitalisoituvassa maailmassa ihmisten suurimpia huolenaiheita. Vahvoilla tietosuojakäytännöillä pystyt kuitenkin synnyttämään vahvemman luottamuksen ja suhteen palveluidesi käyttäjiin ja työntekijöihin. Tietosuojalainsäädäntö koskee kaikkia yrityksiä, jotka käsittelevät henkilötietoja. Jokaista yritystä, jolla on asiakkaita tai työntekijöitä. Tietosuojalainsäädäntö edellyttää yrityksiltä uudenlaista suhtautumista tietosuojaan. Tämän koulutuksen tarkoituksena on kerätä yhteen keskeiset vaatimukset ja toimenpiteet, jotka yrityksen tulisi huomioita tietosuojan osalta. Uusi kansallinen tietosuojalaki tuli voimaan vuoden alusta 2019. Nyt myös Suomen tietosuojaviranomaisilla on toimivalta puuttua tietosuojan laiminlyönteihin. Tule siis varmistamaan, että tietosuojan kivijalat ovat organisaatiosi toiminnassa paikallaan ja kuulemaan ajankohtaiset uutiset tietosuojaan liittyen.

Koulutus auttaa sinua varmistamaan, että organisaatiosi rekisterinpitäjänä pystyy tarvittaessa osoittamaan, että se toimii tietosuoja-asetuksen edellyttämien keskeisten periaatteiden mukaan. Koulutuksessa käymme läpi keskeiset vaatimukset ja esimerkkitapauksen kautta pureudumme käytännön tasolla organisaation verkkosivuilla kerättävien henkilötietojen käsittelyyn. Suurin osa yrityksistä kerää henkilötietoja verkkosivujensa kautta esim. uutiskirjeen ja esitteen tilaus, yhteydenotto- ja palautelomakkeet, työnhakijoiden hakemukset, rekisteröitymistä vaativat palvelut, ajanvaraus. Mitä yrityksen tulee ottaa tällaisessa tilanteessa huomioon ja miten rekisteröityjä on informoitava?

Koulutuksessa kuulet ja pääset jakamaan ideoita, joiden avulla yrityksesi tietosuojakäytännöt paranevat. Ilmoittaudu heti!

Kouluttajana toimii lakimies Sari Koskela lakipalveluyritys Fondiasta. Hän on kansainvälisesti kokenut yritysjuristi ja hänellä on tietosuoja-ammattilaisten kansainvälinen CIPP/E-sertifikaatti. Hän on vetänyt erilaisia kehitys- ja koulutushankkeita. Hän on selkeä ja käytännönläheinen, koulutuksen ja kehittämisen moniottelija sinun palveluksessasi.

Sisältö 

  • Ajankohtaista tietosuojasta
    - Katsaus EU:n tietosuoja-asetukseen ja kansallisiin lakeihin ml. tietosuojalakiin sekä ohjeistuksiin
    - Viranomaisten toimivalta ja työkalut
  • Miten varmistan osoitusvelvollisuuden täyttymisen? – Tietosuojan kivijalat
  • Case: henkilötietojen kerääminen yhtiön verkkosivuilla

Aikataulu: klo 8.45 ilmoittautuminen ja aamukahvi, koulutus klo 9.00 - 12.00

Ilmoittautuminen viimeistään 28.3.2019.

Lisätietoja: koulutuspäällikkö Paula Ahokanto, p. 075 7566 716 tai paula.ahokanto(at)hamechamber.fi

Osallistumismaksu: Jäsenetuhinta 289 euroa/henkilö + alv 24% ja normaalihinta 389 euroa/henkilö + alv 24%. Osallistumismaksu laskutetaan tilaisuuden jälkeen. Maksu sisältää kirjallisen materiaalin ja ohjelman mukaiset tarjoilut.

Peruutusehdot: Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tehdystä peruutuksesta perimme puolet osallistumismaksusta. Kaksi päivää ennen tilaisuutta ja sen jälkeen tehdystä peruutuksesta perimme osallistumismaksun kokonaisuudessaan. Mikäli koulutukseen ilmoitettu henkilö on estynyt, voi hänen tilalleen tulla organisaatiosta toinen henkilö.

Luonut: Paula Ahokanto | Viimeksi muokattu: 07.03.2019 13:59