Yhdessä yritysten puolesta
19.05.2016 09:35

Suomalaisten yritysten syytä varautua Brexitin toteutumiseen

Brexit vaikuttaisi Keskuskauppakamarin toimitusjohtajan Risto E. J. Penttilän mukaan sekä yritystoimintaan että eurooppalaiseen politiikkaan. “Yritysten on nyt syytä arvioida mahdollisen eron seuraukset oman liiketoimintansa kannalta. Britannian EU-erolla olisi pieniä välittömiä taloudellisia vaikutuksia Suomelle. Epäsuorat, taloudelliset, poliittiset ja turvallisuuspoliittiset vaikutukset olisivat sen sijaan merkittävät”, Penttilä korostaa.  

Oxford Economics -tutkimusyhtiö esitteli Keskuskauppakamarin tilaisuudessa Brexitin taloudellisia vaikutuksia Suomelle ja Euroopalle. Tutkimusyhtiön tekemän selvityksen mukaan suorat vaikutukset olisivat pieniä. Eniten Brexitistä kärsisivät suoraa vientiä Iso-Britanniaan harjoittavat yritykset, joihin lukeutuvat puu- ja paperialan teollisuusyritykset.

“Yritykset, jotka tekevät kauppaa Britannian kanssa tai joilla on tuotantoa Britanniassa, voivat lyhyellä aikavälillä jatkaa toimintaansa kuten ennen. Pidemmällä aikavälillä on kuitenkin syytä arvioida, kannattaako panostuksia ja investointeja Britanniaan lisätä tai vähentää”, toteaa Oxford Economicsin pääekonomisti James Nixon.


Lue lisää täältä.

Luonut: Laura Karlén | Viimeksi muokattu: 19.05.2016 09:37