Yhdessä yritysten puolesta
08.12.2015 13:00 - 15:00

Saksan markkinat haltuun

Innopark 2-rakennus, Kokoushuone Tilia, Vankanlähde 7, Hämeenlinna

Tilaisuudessa käsitellään elokuussa tekemämme Saksan markkinat -kyselyn pohjalta nousseita kysymyksiä liittyen mm. Saksan markkinoiden erityispiirteisiin, etabloitumiseen ja markkinointiin.

Paikalla Saksan markkinoiden mahdollisuuksista on kertomassa kaksi vankan kokemuksen omaavaa asiantuntijaa:

Toimitusjohtaja Jukka Huusko

Toiminut vuosina 1994 – 1999 Saksassa liiketoimintapäällikkönä/markkinointipäällikkönä, yritys Uponor-Anger GmbH, Saksa, tehtävänään kehittää Uponorille putkisaneerausliiketoiminta ja siihen sopivia tuotteita.

Palattuaan Saksasta Suomeen siirtyi Uponor SuomiOy:n liiketoimintajohtajaksi johtaen ”Uponor No-DigSolutions”-liiketoimintaa vuosina 1999-2005. Kohdemaina olivat Pohjoismaiden lisäksi Saksa, Puola ja Englanti (osittain myös Baltia ja Venäjä).

Vuodesta 2005 yrittäjänä ja toimitusjohtajana NRGInternational Ltd Oy:ssä, joka harjoittaa putkimateriaalien ja –välineiden tuontia ja vientiä. Päämarkkinat Pohjoismaat, Puola ja Saksa. JV Singaporessa. NRG toimii kahden saksalaisen tuotevalmistajan edustajana Suomessa yksinoikeudella. Vahvuuksina mm. liiketoiminnan kehittäminen, vienti erityisesti Keski-Eurooppaan, saksankieliseen Eurooppaan ja Pohjoismaihin, syvällinen ymmärrys saksalaisesta liike-elämän kulttuurista ja tavasta toimia sekä myyntiverkoston rakentaminen.


International Business Advisor Nils Kantola

Siirtynyt Nokian palvelukseen Saksaan vuonna 1993 johtamaan Nokian Keski-Euroopan myyntiä ja hankkimaan uusia Key Accounts -asiakkuuksia. Aloitti vuonna 2007 rakentamaan Elcoteqin Keski-Euroopan toimintoja, Elcoteq Deutschland GmbH:n perustaminen ja toimiminen toimitusjohtajana.

Toiminut useiden suomalaisten ict-alan yritysten neuvonantajana, etabloitumisprosessissa ja asiakkuuksien hankkimisessa Keski-Euroopassa. (autoteollisuus, telekommunikaatio, paperikoneteollisuus), viimeksi rakentanut Vestel’in (Euroopan suurin Consumer- ja professional-eletroniikan valmistaja) Pohjois-Euroopan toimintoja ja toiminut neljän tytäryhtiön TJ:na. Yhteistyöprojekteja Saksan taloudenedistämislaitosten ja suomalaisten yritysten välillä.

Tällä hetkellä eräiden suomalaisten High Tech- yritysten neuvonantajana eri teollisuuden aloilla Saksassa, sekä koordinoi ja realisoi Baden-Württemberginministeriön alla toimivan, BW International yhteistyökuvioita saksalaisten ja suomalaisten High Techyritysten välillä. Asuinpaikka Baden-Baden, Baden-Württembergin osavaltiossa.

 

Tilaisuuden lopuksi on mahdollisuus myös kahdenkeskisiin tapaamisiin asiantuntijoiden kanssa. Voit myös jo ennakkoon varata tapaamisaikaa asiantuntijan kanssa. Tilaisuus on maksuton.

Ilmoittaudu 4.12. mennessä: https://www.lyyti.in/Saksan_markkinat_haltuun_1529. Tervetuloa mukaan!

Lisätietoja:

Hämeen kauppakamari, kehityspäällikkö Mirja Ojantausta, mirja.ojantausta@hamechamber.fi, p. +358 44 329 6654

Linnan Kehitys Oy, yrityskehittäjä Anastasia Kanervisto, anastasia.kanervisto@linnan.fi, p. +358 50 440 0306

Luonut: Nina Karilahti | Viimeksi muokattu: 03.12.2015 13:35