Yhdessä yritysten puolesta
19.05.2016 09:50

Naisjohtajuus kiinnostaa myös Arabiemiraateissa

Arabiemiraateissa naisilla on huomattavasti enemmän mahdollisuuksia päästä työelämään ja edetä uralla kuin Persianlahden konservatiivisemmissa maissa. Perinteiset lasikatot löytyvät kuitenkin vielä Arabiemiraateistakin.

Persianlahden alueella insinööriopiskelijoista 60 prosenttia on naisia, mikä on huomattavasti enemmän kuin Euroopassa ja USA:ssa, joissa keskiarvo jää alle 30 prosenttiin. Arabiemiraateissa naisia on nähty niin ministereinä, tuomareina kuin hävittäjälentäjänäkin.

Vaikka moni asia on Emiraateissa mennyt eteenpäin ja naiset ovat erityisen kiinnostuneita omien yritysten perustamisesta, on perinteiset lasikatot monella sektorilla ja erityisesti yrityselämässä vielä rikkomatta. Keskuskauppakamarin naisjohtajohjelma herättikin Emiraateissa positiivista kiinnostusta.

Keskuskauppakamarin varatoimitusjohtaja Leena Linnainmaa ja johtaja Anne Horttanainen vierailivat Saudi-Arabiassa, tapasivat paikallisia vaikuttajanaisia ja kertoivat Keskuskauppakamarin kansainvälisesti palkitusta naisjohtajaohjelmasta. Anne Horttanaisen matka jatkui vielä Arabiemiraatteihin, jossa kokemuksia naisjohtajuuden edistämisestä jaettiin molemmin puolin. Paikalliset vaikuttajanaiset kertoivat, miten tyttöjä on kannustettu menestyksekkäästi opiskelemaan STEM-aineita (science, technology, engineering, and math) ja Horttanainen puolestaan kertoi naisjohtajuuden edistämisestä itsesääntelyn keinoin Suomessa.

Suomen suurlähetystöjen järjestämät tapaamiset olivat selvä osoitus naisasian ajankohtaisuudesta Arabian-niemimaalla. Keskuskauppakamarin naisjohtajaohjelma herätti kiinnostusta, ja vierailusta uutisoitiin muun muassa Arab Newsissä ja Gulf Newsissä. Aika näyttää, näemmekö tulevaisuudessa emiraattinaisia vierailulla Suomessa, jolloin voimme jakaa vielä enemmän kokemuksia toistemme kanssa niin yrittäjyydestä kuin lasikaton purkutöistäkin.

Lue lisää täältä.

Luonut: Laura Karlén | Viimeksi muokattu: 19.05.2016 09:56