Yhdessä yritysten puolesta
30.11.2017 08:45 - 16:00

Kauppakamarin Tilinpäätös- ja veropäivä

HÄMEENLINNA, Sokos Hotel Vaakuna, Possentie 7

Katsaus vuoden 2018 talousnäkymiin! Tervetuloa päivittämään osaamistasi ja verkostoitumaan muiden taloushallinnon ammattilaisten kanssa!

Kauppakamarin Tilinpäätös- ja veropäivässä saat jälleen tuoreimmat tiedot verotuksen ja kirjanpidon muutoksista. Verotuksessa menettelyuudistukset jatkuvat. Verotus päättyy jatkossa joustavasti verovelvolliskohtaisesti ja veronkorotuksia koskeva sääntely uudistuu. Tulolähdejaon poistaminen etenee ja tilaisuudessa tarkastellaan tulolähdejaon ongelmia sekä niiden ratkaisuvaihtoehtoja. Lisäksi etsitään vastauksia yritysten sukupolvenvaihdosten uusiin ja vanhoihin tulkintakysymyksiin. Lopuksi arvioidaan keskeisimpien korkeimman hallinto-oikeuden päätösten ja keskusverolautakunnan ennakkoratkaisujen vaikutusta verolainsäädännön tulkintaan.

Kirjanpito- ja tilinpäätösosiossa käydään käytännönläheisesti läpi tilinpäätökseen sisältyviä olennaisimpia ja haasteellisimpia kysymyksiä. Lisäksi käsitellään sitä, miten kirjanpitolain uudistuneet säännökset ovat käytännössä vaikuttaneet talouden ammattilaisten työtehtäviin niin tilikauden aikana kuin tilinpäätösten laadinnan yhteydessä. Päivän aikana käsitellään myös kirjanpitolautakunnan antamia uusia yleisohjeita ja lausuntoja.

Asiantuntijat:

KTM Ann-Mari Kemell työskentelee Keskuskauppakamarissa verotuksesta vastaavana johtajana. Hän tuntee Suomen verojärjestelmän sekä yritysverotuksen kiemurat läpikotaisin. Ann-Mari on aiemmin työskennellyt monipuolisissa verotukseen liittyvissä asiantuntijatehtävissä sekä valtiovarainministeriössä että Verohallinnossa.
OTT Pauli K Mattila on suosittu luennoitsija, joka toimi vuoteen 2012 asti Keskuskauppakamarin varatoimitusjohtajana. PK Mattila on perehtynyt erityisesti yritysten ja niiden omistajien verotukseen. Hän toimii vero-oikeuden dosenttina Helsingin yliopistossa, Aalto-yliopistossa ja Tampereen yliopistossa.
KHT Henry Kampman toimii Revisium Oy:n toimitusjohtajana. Henryn pääasiallinen työ muodostuu pk-yritysten tilintarkastustehtävistä lähes 20 vuoden ajalta useilla eri toimialoilla toimivien yritysten parista. Hänellä on myös pitkäaikainen kokemus tilinpäätöksiin ja niiden liittyvien kysymysten kouluttamisesta taloushallinnon ammattilaisille. 
KTT Tomi Viitala kysytty luennoitsija, joka toimii vero-oikeuden apulaisprofessorina Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa. Hänen osaamisaluettaan on kansainvälinen yritysverotus. Tomi on aiemmin työskennellyt veroasiantuntijana mm. EY:llä, Keskuskauppakamarissa ja valtiovarainministeriössä.
Ekonomisti Pasi Sorjonen, Nordea

Ohjelma


8.45 Ilmoittautuminen

9.00 Tilaisuuden avaus

Talouden ajankohtaiskatsaus

Ajankohtaista kirjanpidossa ja tilinpäätöksessä

 • Haasteelliset asiat kirjanpidossa ja tilinpäätöksessä
 • Havaintoja uudistetun kirjanpitolain soveltamisesta yritysten taloushallinnossa
 • Uusimmat kirjanpitolautakunnan lausunnot ja yleisohjeet

Uudistuva verolainsäädäntö

 • Budjettilait
 • Verotusmenettelyjen uudistukset

Tulolähdejaon poistaminen osakeyhtiöiltä

 • Tulolähdejaon aiheuttamat ongelmat
 • Uudistusvaihtoehdot
 • Heijastusvaikutukset muuhun verolainsäädäntöön

Sukupolvenvaihdosten verotus – uudet ja vanhat ongelmat

 • Verohallinnon ohjeistus
 • Yritystoiminnan jatkaminen eri yritysmuodoissa
 • PerVL:n huojennus vai metsälahjavähennys?

Verotuksen viimeaikaista oikeuskäytäntöä

 • Henkilökuntaetuudet
 • Elinkeinotulon verotus
 • Yritysjärjestelyt

 16.00 Tilaisuus päättyy

Aamukahvi, joululounas noin 12.00, iltapäiväkahvit noin 14.00

Muutokset ohjelmaan mahdollisia.

Ilmoittautuminen viimeistään torstaina 23.11.2017

Lisätietoja: koulutuspäällikkö Paula Ahokanto, p. 040 455 5617 tai paula.ahokanto(at)hamechamber.fi

Osallistumismaksu: Jäsenetuhinta 390 euroa/henkilö + alv 24% ja normaalihinta 570 euroa/henkilö + alv 24%. Osallistumismaksu laskutetaan tilaisuuden jälkeen. Maksu sisältää kirjallisen materiaalin ja ohjelman mukaiset tarjoilut.

Peruutusehdot: Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tehdystä peruutuksesta perimme puolet osallistumismaksusta. Kaksi päivää ennen tilaisuutta ja sen jälkeen tehdystä peruutuksesta perimme osallistumismaksun kokonaisuudessaan. Mikäli koulutukseen ilmoitettu henkilö on estynyt, voi hänen tilalleen tulla organisaatiosta toinen henkilö.

Luonut: Paula Ahokanto | Viimeksi muokattu: 19.10.2017 12:01