Yhdessä yritysten puolesta
25.05.2015 08:46

Kamarikuulumisia kevätkokouksesta sekä EK:n Jyri Häkämiehen ja SOK:n Taavi Heikkilän puheenvuorot

EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies

Näkymät vaalikaudelle

EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies kertoi Hämeen kauppakamarin kevätkokouksessa elinkeinoelämän näkymistä vaalikaudelle 2015-2019.

Häkämies kävi läpi hallitusneuvottelujen kärkikohtia. Kasvun painopisteiksi hän nosti biotalouden, cleantechin, kiertotalouden, digitaalisuuden, kasvun rahoituksen sekä asuntopolitiikan. Hän korosti myös hallitun ja hillityn työajan lisäystä. Suomessa kokoaikaisten työntekijöiden keskimääräinen tehty viikkotyöaika oli 37,5 vuonna 2013, kun esimerkiksi Saksassa viikkotyöaika oli 40,4. 

Katso Häkämiehen esitys

S-ryhmä kaupan muurroksessa

SOK:n toimitusjohtaja Taavi Heikkilä puhui kokouksessa kaupan murroksesta. Hän korosti puheessaan, että Suomen tulevan hallituksen on saatava katkaistua talouden negatiivinen kierre. Kauppa on toimialana historiallisen kovassa murroksessa, jossa muun muassa digitalisoituminen muokkaa toimintamalleja ja muuttaa peruuttamattomasti kuluttajien käyttäytymistä. Suomi on myös noussut sääntelyn tiukkuuden suhteen kärkipäähän OECD-maiden joukossa. Sääntelyn kiristyminen heikentää suomalaisten yritysten kasvumahdollisuuksia ja hidastaa uudistumista. 

Katso Heikkilän esitys

Keskuskauppakamarin kultaiset elämäntyömerkit Lahden ja Forssan seudun elinkeinoelämän vaikuttajille

Hämeen kauppakamari huomioi kokouksessa Keskuskauppakamarin kultaisella elämäntyömerkillä neljä Kanta- ja Päijät-Hämeessä toimivaa pitkäaikaista yrityselämän ja ammattikorkeakoulun vaikuttajaa tunnustuksena ansiokkaasta työstä maamme elinkeinoelämän hyväksi:

  • Yrittäjä Hannu Kemppi, Kemppi Group Oy
  • Yrittäjä Jouko Kemppi, Kemppi Group Oy
  • Toimitusjohtaja Matti Ryyppö, Forssan Isännöinti ja Kiinteistövälitys Oy
  • Kansainvälisten asioiden johtaja, KTL Ulla Weijo, Lahden ammattikorkeakoulu Oy

”Vaikka tämä huomionosoitus on henkilökohtainen, haluan samalla myös kiittää kaikkia meidän työntekijöitämme ja muita yhteistyökumppaneitamme matkan varrella”, sanoi Jouko Kemppi kiitospuheessaan.  

”Ketkä muut Suomen pelastavat kuin yritykset”, Kemppi kysyi. ”Ne, jotka uskaltavat rohkeasti kehittää toimintaansa, vievät tuotteitaan ja palvelujaan ulkomaille sekä tarjoavat samalla työtä. Suomi saa kaipaamaansa hyvinvointia vain vientitulojen avulla. Suomi kilpailee globaaleilla markkinoilla, eikä meillä ole varaa ajatella nyt vanhoillisesti. Työtä on tehtävä enemmän, sillä Suomessa tehdään kaikkien tilastojenkin valossa kolmanneksi vähiten työtä Euroopassa. Vain työtä tekemällä Suomi nousee!”

Kuvassa (vas.) yrittäjä Jouko Kemppi, kansainvälisten asioiden johtaja, KTL Ulla Weijo ja toimitusjohtaja Matti Ryyppö. Hannu Kempille elämäntyömerkki luovutetaan myöhemmin.

Kevätkokouksessa valittiin Vaalivaliokunnan jäsenet

Kevätkokous valitsi hallituksen ehdotuksen mukaisesti Vaalivaliokunnan kokoonpanoksi seuraavaan kevätkokoukseen 2016 asti:

Puheenjohtajaksi

Seppo Vikström, hallituksen puheenjohtaja, Isku-Yhtymä Oy

Jäseninä jatkavat

Olli Liusjärvi, toimitusjohtaja emeritus
Eero Pekkola, teollisuusneuvos, toimitusjohtaja, Oilon Oy
Pekka Väre, talousneuvos, toimitusjohtaja, Puutyöliike Pekka Väre Ky

Vaalivaliokunnan sihteerinä toimii Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Kirsi Aaltio. 


Katso kuvia kevätkokouksesta facebook-sivuiltamme www.facebook.com/K2HAM

Luonut: Paivi Pulkki | Viimeksi muokattu: 25.05.2015 08:56