Yhdessä yritysten puolesta
15.10.2015 10:22

Hämeeseen viisi uutta laillistettua kiinteistönvälittäjää

800x300

Keskuskauppakamari järjesti ylimääräisen kiinteistönvälitysalan kokeen syyskuussa. ”LKV-kokeeseen osallistui alueeltamme 26 henkilöä, joista viisi läpäisi kokeen”, kertoo Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Kirsi Aaltio. ”LKV-kokeen läpäisi Lahdesta kaksi ja Hattulasta, Hämeenlinnasta sekä Tervakoskelta yksi henkilö.” 

Keskuskauppakamarin järjestämään LKV eli laillistettu kiinteistönvälittäjä –kokeeseen osallistui 368 kokelasta, joista 99 (27 %) läpäisi kokeen hyväksytysti. 

Uudet LKV-välittäjät Hämeen kauppakamarin alueella: 

Grane Sami, Hattula

Hirvonen Juha, Lahti

Koskinen Riitta, Hämeenlinna

Nurmi Sonja, Lahti

Thomé-Latvala Stina, Tervakoski (Janakkala) 

”Läpipääsyprosentti on selvästi alhaisempi kuin edellisellä koekierroksella. Totuttua heikommat tulokset kielivät, että monelta on jäänyt kokeeseen valmistautuminen kesän aikana puutteelliseksi”, toteaa Keskuskauppakamarin lakimies Antti Turunen

Vielä marraskuussa ehtii suorittaa laillistetun kiinteistönvälittäjän pätevyyden 

Vuonna 2016 voimaan tulevan lakimuutoksen mukaan jokaisen välitysliikkeen välittäjistä vähintään puolella on oltava ammatillinen pätevyys. Lainmuutoksen tavoitteena on parantaa välityspalveluiden laatua ja lisätä asiakkaiden luottamusta välittäjiä kohtaan. 

”Seuraava koe 21.11. on viimeinen mahdollisuus suorittaa LKV- tai LVV-tutkinto ennen lakimuutosta”, korostaa Aaltio. ”Nyt on osallistujien syytä suhtautua kokeeseen sen vaatimalla vakavuudella.”

Lisätietoja:
Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Kirsi Aaltio, p. 044 330 4013
Keskuskauppakamarin lakimies Antti Turunen, p. 041 517 9707

Uusien LKV- ja LVV-välittäjien nimet ovat nähtävissä Keskuskauppakamarin sivuilla: http://kauppakamari.fi/koulutus-tutkinnot-kokeet/lkv-ja-lvv-koe/uudet-lkv-ja-lvv-kiinteistonvalittajat/

Hämeen kauppakamarin tehtävänä on edistää yritysten toimintaedellytyksiä ja vaikuttaa yhteiskunnalliseen päätöksentekoon yritysten kilpailukyvyn turvaamiseksi. Lisäksi Hämeen kauppakamari edistää alueensa yritysten verkostoitumista ja yhteistyötä sekä tarjoaa jäsenilleen tietoa, palveluja ja kontakteja. Hämeen kauppakamarin toiminta-alueeseen kuuluvat Päijät-Hämeen maakunta, Kanta-Hämeen maakunnasta Hämeenlinnan ja Forssan seutukunnat sekä Keski-Suomesta Kuhmoinen.

Luonut: Paivi Pulkki | Viimeksi muokattu: 15.10.2015 10:28