Yhdessä yritysten puolesta
24.09.2015 11:25

Hämeenlinnalaisille yrityksille oma kohtaamispaikka

Hämeenlinnalaisille yrityksille verkkoon avattu Omani.fi sivusto tarjoaa mahdollisuuden matalan kynnyksen verkostoitumiseen, uutisten ja tapahtumien läpikäymiseen ja ajankohtaisista aiheista keskusteluun. Palvelun tavoitteena on luoda hämeenlinnalaisista yrityksistä ja sidosryhmistä entistä tiiviimpi yhteisö, jossa potentiaaliseen yhteistyökumppaniin on helppo ottaa yhteyttä ja yritystoiminnan kehittämiseen tarvittavat tiedot löytyisivät keskitetysti.

Omani.fi:n taustalla on yrityksille palveluja tarjoavien toimijoiden yhteistyö. Hämeenlinnan kaupungin mahdollistaman palvelun on tuottanut Linnan Kehitys Oy ja sisällöstä vastaavat lisäksi Hämeen Uusyrityskeskus, Hämeen kauppakamari, Hämeenlinnan Yrittäjät, Hämeenlinnan kaupunkikeskustayhdistys, Hämeen Työ- ja elinkeinotoimisto, Hämeen ammattikorkeakoulu, Koulutuskuntayhtymä Tavastia sekä Hämeen Yrittäjät.

Omani.fi sivulla on ajantasainen uutisvirta, johon tuodaan uutiset eri toimijoiden sivuilta. Yritykset voivat myös itse tiedottaa ajankohtaisista asioista tai markkinoida palveluitaan. Tapahtumakalenteri auttaa yritystä löytämään kaikki koulutukset ja tilaisuudet yhdestä paikasta. Lisäksi yhteiskalenterilla pyritään välttämään toimijoiden päällekkäisiä tilaisuuksia. Kalenteri eroaa julkisista kalentereista siten, että sinne voi ilmoittaa myös suunnitteilla olevista tapahtumista tai kertoa toteutuvasta tapahtumasta ainoastaan odotetun kävijämäärän.

"On hienoa, että meillä on vihdoin paikka, josta keskustan ravintoloitsijat voivat käydä tarkistamassa, onko kaupunkiin tulossa vaikka 500 hengen kongressi. Normaalia vilkkaampiin iltoihin on aina hyvä varautua etukäteen, iloitsee palvelupäällikkö Sari Hagemeier Hämeenlinnan kaupunkikeskustayhdistyksestä.

Omani.fi:n muita toimintoja ovat materiaalipankki sekä foorumit. Materiaalipankista on ladattavissa muiden muassa asiantuntija-aineistoja. Foorumeilla käyttäjät voivat keskustella ajankohtaisista aiheista. Yhteisön jäseniltä voi myös kysyä vinkkejä oman toiminnan kehittämiseen. Sivustolla kysymyksiin vastaavat myös tarpeen mukaan asiantuntijat eri sidosryhmistä. Lisäksi palveluun on mahdollista luoda suljettuja ryhmiä. Rajatun ryhmän näkyvyyttä voidaan hyödyntää esimerkiksi erilaisten projektitiimien yhteydenpitoon.

Toimijat uskovat Omani.fi palvelun tulevaisuuteen. Tavoitteiden saavuttamiseksi tarvitaan aktiivisia käyttäjiä ja sisällöntuottajia.

"Helppokäyttöisyys, ajankohtaisuus ja myös vuorovaikutteisuus on avainasioita tällaisessa palvelussa. Tässä toteutuksessa ne on pyritty hyvin huomioimaan. Palvelun tulevaisuus on kiinni siitä, kuinka hyvin palvelu löytää käyttäjänsä ja kuinka heidän tarpeisiinsa vastataan", summaa kehityspäällikkö Mirja Ojantausta Hämeen kauppakamarista. 

"Yksi keskeisimmistä Linnan Kehityksen toiminnallisista tavoitteista Hämeenlinnan elinvoiman vahvistamiseksi on sähköisten palvelujen kehittäminen. Lähdimme niistä näkökohdista toteuttamaan nykymaailman menoon soveltuvaa palvelua eri toimijoiden verkostoitumiseen. Tarve palvelulle on noussut erilaisissa selvityksissämme ja suorana toiveena toimijakentältä", taustoittaa Omani.fi rakentamisesta vastannut markkinointisuunnittelija Mirva Lemmetty Linnan Kehityksestä. "Palvelu otetaan ilolla vastaan myös liiketoiminnan sparrauksen apuna", jatkaa yritys- ja kaupunkikehityksen johtaja Tomi Virtanen Linnan Kehityksestä.

Tutustu palveluun www.omani.fi

 

Lisätietoja:
Linnan Kehitys Oy, Tomi Virtanen, johtaja yritys- ja kaupunkikehitys, puh. 040 869 6440, tomi.virtanen@linnan.fi 
Linnan Kehitys Oy, Mirva Lemmetty, markkinointisuunnittelija, puh. 045 632 5381, mirva.lemmetty@linnan.fi

Luonut: Paivi Pulkki | Viimeksi muokattu: 24.09.2015 11:32