Yhdessä yritysten puolesta
29.03.2017 08:45 - 16:00

5 Valintaa huipputuloksellisuuteen

LAHTI, Scandic Lahti, Vesijärvenkatu 1

   

Paradoksi: Nykyään on sekä helpompi että vaikeampi saavuttaa huipputuloksekkuus.

Oletus: Meillä kaikilla on kyky tehdä asioita erinomaisen hyvin.

Lupaus: Kun teet nämä 5 Valintaa johdonmukaisesti, saavutat erinomaisen tuloksekkuuden sekä työelämässä että yksityiselämässä.

5 Valintaa huipputuloksellisuuteen valmentaa osallistujat saavuttamaan jokaisen omat tärkeimmät tavoitteet niin työ- kuin yksityiselämässäkin. Opittavien tietojen, taitojen ja asenteiden avulla osallistujat osaavat tunnistaa, arvioida ja keskittyä tehtäviin, mitkä ovat kaikkein tärkeimpiä. Sen sijaan, että pyrkisimme tekemään kaikki eteen tulevat tehtävät osallistujat keskittyvät tekemään tärkeimmät tehtävät. Osallistujat oppivat keskittymään tärkeimpien tehtävien hoitamiseen ja tekemään viisaampia päätöksiä, hyödyntämään teknisiä ratkaisuja työkuormansa hoitamiseen ja varmistavat, että aika tulee tehokkaasti käytettyä tärkeimpien asioiden hoitamiseen. Perustuen vuosien kokemukseen ja tieteelliseen tutkimukseen tämä toimintamalli ei pelkästään tuota mitattavia tehokkuustuloksia, mutta myös parempaa sitoutumista ja saavutuksia.

1 KESKITY TÄRKEÄÄN – älä kiireelliseen5 Valintaa huipputuloksellisuuteen

Työmäärä, tehtävien päätösten määrä, palavereiden ja kontaktien määrät kasvavat, mutta tunnit vuorokaudessa eivät lisäänny. 5 Valintaa kurssin osallistujat oppivat erottamaan omien tavoitteidensa kannalta tärkeät asiat häiriötekijöistä.

2 PYRI ERINOMAISEEN TULOKSELLISUUTEEN – unohda tavanomaisuus

Jokainen haluaa onnistua tehtävissään hyvin, mutta huomiostamme kilpailevat monet asiat jotka samalla estävät meitä saavuttamasta asettamiamme tavoitetasoja. 5 Valintaa valmennuksessa käymme läpi jokaisen tärkeät roolit ja niihin liittyvät tavoitteet, joiden saavuttaminen tarkoittaisi erinomaista tuloksellisuutta.

3 JÄRJESTÄ ISOT KIVET – jätä sora sikseen

Työpäivän jatkuvasti kasvava paine voi tuntua todella painostavalta ja aiheuttaa ylimääräistä murhetta töistä selviämisestä. 5 Valintaa valmennukseen osallistuvat oppivat ajankäytön suunnittelumenetelmän jota noudattamalla saavutetaan erinomainen tuloksekkuus.

4 OTA TEKNIIKKA HALTUUSI – älä anna tekniikan hallita

Liialliset sähköposti- ja tekstiviestit sekä sosiaalisen median kontaktit uhkaavat todella tuottavuuttamme.

5 PIDÄ YLLÄ SUORITUSTASOASI – älä pala loppuun

Tämän päivän työtahti polttaa ihmisiä loppuun ennätysvauhtia. Osallistujat saavat viimeisimmät tutkimustiedot viiden energialähteen hyödyntämisestä, niin fyysisen kuin henkisen hyvinvoinnin osalta.

Kouluttajana toimii Vesa Laaksonen, partneri / FranklinCovey. Vesa Laaksonen on toiminut useita vuosia valmentajana ja luotettuna neuvonantajana. Hän haluaa auttaa yrityksiä, yhteisöjä ja niissä toimivia yksilöitä menestymään, kasvamaan ja saavuttamaan haluttuja tavoitteita tuloksekkaasti ja pitkäkestoisella tavalla. Hänellä on laaja kokemus itsensä johtamisen, ihmisten johtamisen, tuottavuuden ja myynnin valmennuksista.

Aikataulu:

08.45 Ilmoittautuminen ja aamiainen

09.00 Koulutus alkaa

12.00 Lounas

14.00 Iltapäiväkahvit

16.00 Koulutus päättyy

Koulutuksen hintaan sisältyy ohjelmassa mainitut tarjoilut sekä materiaali; työkirja, 5 Valintaa -kirjanen sekä pääsy nettimateriaaliin. Koulutus sekä suurin osa materiaalista on suomeksi.

Ilmoittautuminen viimeistään perjantaina 24.3.2017.

Lisätietoja: koulutuspäällikkö Paula Ahokanto, p. 075 7566 716 tai paula.ahokanto(at)hamechamber.fi

Osallistumismaksu: Jäsenetuhinta 379 euroa/henkilö + alv 24% ja normaalihinta 499 euroa/henkilö + alv 24%. Osallistumismaksu laskutetaan tilaisuuden jälkeen. Maksu sisältää kirjallisen materiaalin ja ohjelman mukaiset tarjoilut.

Peruutusehdot: Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tehdystä peruutuksesta perimme puolet osallistumismaksusta. Kaksi päivää ennen tilaisuutta ja sen jälkeen tehdystä peruutuksesta perimme osallistumismaksun kokonaisuudessaan. Mikäli koulutukseen ilmoitettu henkilö on estynyt, voi hänen tilalleen tulla organisaatiosta toinen henkilö.

Luonut: Paula Ahokanto | Viimeksi muokattu: 24.03.2017 09:02